Yrttimaustetut kanaburgerit ja grillatut mozzarella-tomaatit



Perjantaina saatiin uusi lapsi kotiin, kun posti kantoi ilmoituksen Kenwoodin saapumisesta. Olen jo jonkin aikaa haaveillut kunnon yleiskoneesta, jossa on kaikki tarvittavat härpättimet. Lihamylly, vihannesleikkuri, blender.


Jotain uutta piti saada tehtyä ja googlettelujen jälkeen löytyi sopivat koe-eläimet. Kana ja tomaatti. Tosin noihin tomaatteihin ei Kenwoodia tarvittu.


Yrttimaustetut kanaburgerit

500-600g maustamattomia kanan rintafileitä
1 pieni porkkana raastettuna
1 reilu kevätsipuli varsineen
kaksi valkosipulinkynttä murskattuna
1 teelusikallinen kuivattua persiljaa
1 teelusikallinen kuivattua basilikaa
½ teelusikallista suolaa
½ teelusikallista mustaapippuria myllystä

Leikkaa rintafileet kuutioiksi ja jauha myllyssä jauhelihaksi. Raasta porkkana, pilko sipulit. Sekoita kaikki ainekset keskenään.  Pyörittele massasta 4-6 pihviä öljytylle leivinpaperille.

Pihvit keskilämpöiseen grilliin, öljytylle ritilälle tai parilalle. Paista 12-15 minuuttia, käännä paiston aikana kertaalleen. Kun paistoneste on kirkasta, pihvit pois grillistä ja sämpylöiden väliin. 

Lisää haluamiasi lisäkkeitä. Itse sulatan cheddar-siivun pihvin päällä ja lisään salaatin lisäksi sipulia sekä myös kurkkumajoneesia. Löysin kesällä kaupasta Auran Kurkkumajoneesia, joka on todella hyvä lisä hampurilaiseen. 



Grillatut mozzarella-tomaatit

Neljä tomaattia
Kaksi mozarella juustopalleroa
Vihreää pestoa
Balsamiviinietikkaa
Suolaa
Pippuria

Tee kaksinkertaisesta foliosta kupit. Leikkaa tomaattien puoleen väliin viillot. Aseta moxxarella-siivut viiltoihin. Tomaatit kuppeihin. Päälle balsamiviinietikka, pestoa, suolaa ja pippuria.

Grillaa 20 minuuttia miedolla lämmöllä.

Jeppadijihuu. Sit syömään.

Kommentit

Lähetä kommentti