Upea grillausilma. 18
astetta lämmintä ja aurinko paistaa. Eikä vielä ole edes toukokuu. Nyt päätetin
kokeilla Pulled Pork hampurilaisten valmistusta. Syötiin tätä Tompan kanssa New
Yorkissa ja oli niiiin hyvää! Pulled Pork on matalalla lämmöllä savustettua
possun niskaa (kassler) tai lapaa. Kun liha on kypsennetty hitaasti, se
revitään pieniksi paloiksi ja sekoitetaan BBQ-kastikkeeseen.
Vajaa 2 kg pala possun
kassleria, huoneenlämpöisenä
Rub-mausteseos
Kupillinen ruskeaa sokeria
ruokalusikallinen hienoa
merisuolaa
kaksi ruokalusikallista
paprikamaustetta
ruokalusikallinen chiliä
Hiero mausteseos lihan
pintaan ja anna maustua tunti. Sillä välin voit keitellä barbecue-kastikkeen.
BBQ-kastike
Kuppi omenasiideri etikkaa
Kuppi ketsuppia
Ruokalusikallinen punaista
chilirouhetta
Ruokalusikallinen Worcestershire
kastiketta
¼ kuppia ruskeaa sokeria
ruokalusikallinen tabascoa
(itse käytän Habanero Tabascoa)
teelusikallinen suolaa
Sekoita ainekset ja keitä
5-10 minuuttia. Jätä kastike maustumaan lihan kypsymisen ajaksi.
Aseta liha grilliin,
epäsuoralle lämmölle. Eli
pallogrillissä liha keskelle ja hiilet sivulle. Grillin lämpötila pitäisi olla
120-130 astetta. Hiilien päälle palanen puuta. Ameriikan serkut käyttää
Hickorya mutta perinteinen savustuspuu leppä toimii.
Avaa grilli parin tunnin päästä, lisää uusi puupalikka hiilille ja kostuta lihaa vedellä tai
omenamehulla.
Parin-kolmen tunnin
päästä pitäisi lisätä hiiliä. Valvo lämpötilaa. Lämpotila ei saisi nousta yli
150 asteen. Viiden-kuuden tunnin päästä
lihan pitäisi olla valmista. Mittaa lihan sisälämpötila. Sisälämpötila pitäisi
olla n. 87-88 astetta.
Kääri liha folioon ja
anna tasautua puolisen tuntia. Anna lihan kypsyä!
Lämmitä aikaisemmin
aamulla valmistettu BBQ kastike.
Avaa liha foliosta ja
revi se sormin ja haarukalla pieniksi suikaleiksi. Sekoita suikaleiden
joukkoon bbq-kastiketta. Jätä kastiketta myös hampurilaisten kastikkeeksi.
Pulled Pork hampurilainen
Voissa paistettuja
sipulinpaloja
Pulled Pork lihaa
Reilusti Cheddar juustoa
BBQ-kastiketta
Kasaa hampurilainen.
Sipulit alle, liha, kastike ja juusto.
Tarjoa coleslaw salaatin
ja suolakurkkusuikaleiden kera.
Mukaan perunaa jos
haluaa.
Syömään. Vihdoinkin!
Syömään. Vihdoinkin!
Kommentit
Lähetä kommentti