Naudan ribsit - BBQ Beef RibsPiti koittaa välillä muutakin kuin baby back pork ribsejä. Naudan ribsejä, joita löytyy näin grillikaudella ainakin Stokkan Herkusta. Kuten kuvasta näkyy, naudan ribsit on paljon lihaisampia kuin baby back ribsit.

1,5-2 kg naudan ribsiä

Mausteseos (rub)
1 dl ruskeaa sokeria
½ ruokalusikallista suolaa
½ ruokalusikallista paprikajauhetta
½ ruokalusikallista jauhettua valkopippuria
1 teelusikallinen aromisuolaa (tämän aromisuolan sekoitin itse ; ½ dl suolaa, 1 ruokalusikallinen sokeria, 1 tl paprikaa, ½ tl kurkuma, ½ tl sipulijauhetta, ½ tl valkosipulijauhetta, ½ tl Maizena)

Kastike (basting)
2 dl paseerattua tomaattia
2 dl BBQ kastiketta (omaa suosikkiasi)
1 dl Coca Colaa
2 ruokalusikallista hunajaa
1 ruokalusikallinen omenasiiderietikkaa
½ tl jauhettua valkopippuria
¼ tl Tabasco-kastiketta
1 valkosipulin kynsi murskattuna

Valmistele liha, irrota kalvo luupuolelta (tämä on tärkeää, sillä kalvo naudan ribeseissä on todella sitkeää kumia ja estää myös mausteiden imeytymisen). Poista myös roikkuvat lihapalat ja ylimääräinen rasva.

Sekoita kastikeainekset kattilassa ja keitä 5 minuuttia. Jos kastikkeesta tulee liian paksua, laimenna parilla kolmella teelusikalla vettä. Siirrä kastike sivuun.

Hiero mausteseos palojen pintaan ja lämmitä grilli. Liha grillataan epäsuoralla lämmöllä, eli hiilet toiseen reunaan ja liha toiseen reunaan grilliä. Lihan alapuolelle foliosta taiteltu rasva-astia. Grillin lämpötila pitäisi olla siinä 130 asteen paikkeilla. Kun liha on ollut grillissä pari tuntia, aloita kastikkeen siveleminen lihan pintaan. Levitä kastiketta reilusti lihan pintaan puolentunnin välein. Grillaa lihaa 3-3,5 tuntia.

TUOMIO! Olipas stydiä.. Aika voimakkaan, tumman makuista. Meille tippuu paremmin jatkossa possun ribs.  


Toim.huom! Tein seuraavana päivänä grillissä kanan rintafileitä. Valelin rintafileet em. kastikkeella grillauksen aikana pariin otteeseen. Nam. Niistä tuli t-o-d-e-l-l-a hyviä!!


Kommentit

 1. Hei!

  Olemme hiljattain lanseeranneet sivun Etsiresepti.fi, jossa käyttäjät voivat etsiä reseptejä satojentuhansien ruokasivujen ja ruokablogien joukosta.

  Olemme huomanneet, että sinun blogissasi on monta hyvää reseptiä ja haluaisimme ehdottaa sinulle, että käyt katsomassa ruokablogilistamme kärkeä tästä: http://www.etsiresepti.fi/ruokablogienk%C3%A4rki

  Meidät löydät myös Facebookista https://www.facebook.com/Etsiresepti. Jos haluat lisätä oman ruokablogisi listaan ja listata reseptisi Etsiresepti.fi hakemistoon (ilmaiseksi) sinun täytyy vain seurata ohjeita tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-k%C3%A4rkeen

  Konsepti on jo olemassa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Meidän kauttamme blogit saavat päivittäin tuhansia vierailijoita, ja suosituimmat saavat viikoittain jopa yli 20 000 kävijää.

  Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

  Ystävällisin terveisin,

  Ann-Sofi
  Etsiresepti.fi, Hittarecept.se,
  Findeopskrifter.dk, Alleoppskrifter.no

  VastaaPoista

Lähetä kommentti