Cajun ribsit - Cajun Baby Pork Back Ribs

Pitkä tauko edellisestä päivityksestä. Grillattu on kuitenkin koko kesä mutta uutta ei oikein ole tullut uunista ulos. Nyt tuli uudella reseptillä ribsiä. Ameriikan etelävaltioiden pojat oli tehneet näitä ja piti kokeilla.




Tällä kertaa päätin että grillaan ribsit alusta loppuun hiilellä. Ei esikypsennystä uunissa tai vesihauteessa.

Aloitetaanpas sitten.

Ensin ribseistä kalvo luupuolelta pois. Nyhrää tavallisella veitsellä kulmasta kalvoa hieman irti ja vedä talouspaperin avulla se kokonaan pois.
Minulla kun ei ole tuo 47cm Weber niin jouduin leikkaamaan ribsit puoliksi.

Marinadi
1 kuppi appelsiinimehua (itse käytän 3 desin Iittalan Teema-mukia)
¼ kuppia sitruunamehua
1 lime
½ kuppia vettä
reilu ruokalusikallinen hienonnettua merisuolaa
kaksi ruokalusikallista punaista chili-flakesia

Laita lihat isoon minigrip pussiin. Kaada sekaan mehut ja mausteet. Halkaise limet ja purista ensin mehut pussiin. Heitä limen puolikkaat myös pussiin. Pussi kiinni ja marinoitumaan jääkaappiin. Ainakin kolmeksi tunniksi. Kääntele pussia 1,5 tunnin päästä.

Kun lihat on marinoituneet niin tee mausteseos. Tämä määrä riittänee kahteen ”slabsiin”.

Mauste-rub

Kaksi ruokalusikallista hienonnettua merisuolaa (suolan määrä voit kyllä vähentää jos et pidä kovin suolaisesta ruoasta)
Kaksi ruokalusikallista valkosipulijauhetta
Yksi ruokalusikallinen sipulijauhetta
Kaksi ruokalusikallista paprikaa
Yksi ruokalusikallinen kuivattua timjamia
Yksi ruokalusikallinen kuivattua oreganoa
Yksi ruokalusikallinen cayenne pippuria
Yksi ruokalusikallinen rouhittua mustaapippuria

Ota lihat pois pussista ja kuivaa lihoista marinadi pois talouspaperilla. Hiero mausteseos ribsien pintaan. Molemmin puolin. Sisältä ribsit on mehevästi marinoituneet ja nyt on pinnassa sellaiset tujukat mausteet että ohhoi.

Lihat grillataan epäsuoralla lämmöllä. Hiilet toiseen reunaan ja lihat toiseen reunaan. Lihoja ei siis laiteta suoraan hiilien päälle. Pienessä Weberissä tuon mahtunee tekemään just ja just.  Aikaa grillaamiseen saat varata 2,5-3 tuntia!


Jos haluat niin voit toki esikypsentää palat vesihauteessa (keittoaika n. 50 min) ja sen jälkeen grillata lihoja reilun puolituntia.

Lihoihin halutaan myös savun makua. Voit laittaa leppä-palasia tai hickory lastua hiilien päälle. Lihat grilliin ja kansi päälle. Lämpötila pitäisi pysyä 135 asteessa (275 fahrenheit).

Tunnin päästä voit kääntää ribsit toisin päin. Samalla kostuta ribsit appelsiinimehu-vesi liemellä. Joko suihkuttamalla tai sudilla. Lisää myös savulastuja tai puupalaisia.


Kun ribsit pöhisee grillissä, tehdään vielä glaze-kastike.  
Glaze-kastike
1 kuppi bourbon-viskiä
½ kuppia ruskeaa sokeria
teelusikallinen suolaa
teelusikallinen red chili flakesia
teelusikallinen tabasco-kastiketta
kaksi ruokalusikallista voita

Laita ainekset kattilaan ja keitä kastiketta pari minuuttia.

Kun ribsit on olleet grillissä pari tuntia, käännä taas palat. Samalla voitele ribsien pinta (lihapuoli) glaze-kastikkeella. Reilusti vaan kastiketta pintaan. Lisää pari kertaa viimeisen tunnin aikana glazea pintaan.

Ota lihat pois grillistä ja anna palojen vetäytyä parikymmentä minuuttia.







Tarjoa coleslawn ja lempi perunoiden kanssa. SYÄMÄÄN!



Mmm.. aika hyvää on.   




















Kommentit