Sitruuna-rosmariini kananrintaa


Grillauskausi alkaa hiljalleen lähestyä.. Kalenteri näyttää kyllä jo sellaista aikaa että päivät pitäisi olla lämpimiä. Ei ole vielä. No se ei tietenkää haittaa ruoanlaittoa. Kyllä se grilli lämpenee pakkasessakin.

Tässä oivallisen maukas resepti kananrintafileille, jonka löysin ameriikanserkkujen blogista.

Sitruuna-rosmariini kananrintaa

Maustamattomia kananrintafileitä paketillinen (600g)

Marinadi
1,5 dl tuoretta rosmariiniä pilkottuna
1,5 dl oliiviöljyä
yhden appelsiinin mehu ja raastettu kuori
yhden sitruunan mehu ja raastettu kuori
2 tl raastettua inkivääriä
2 isoa valkosipulinkynttä murskattuna (tai 2 tl valkoliekkiä)
2 teelusikallista suolaa
1 teelusikallinen chilijauhetta
1/2 teelusikallista rouhettua mustaapippuria

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kaada marinadi tiiviseen muovirasiaa tai pussiin kananpalojen päälle. Laita jääkaappiin maustumaan 3-4 tunniksi. Esilämmitä grilli.

Poista kanarinat pussista ja kaada marinadin loppu kattilaan. Keitä mariniadia kattilassa muutama minuutti.

Grillaa kanoja keskiteholla kymmenisen minuuttia. Käännä kerran ja sivele marinadilla. Ja hoh. Taas tuli maukasta.

Itse tein kanojen kaveriksi savujuusto-salaattia - Jääsalaattia, kurkkua, viinirypäleita, kirsikkatomaatteja ja Pirkka-leppäsavujuustoa paloina. Päälle oliiviöljyä, valkoista balsamicoa sekä suolaa&pippuria myllystä.

Pienet pallerot kanojen vieressä on Lildlistä ostettuja valmiita Deluxe juusto-pestotäytteisiä Gnoccheja. Jotka olikin tosi maukkaita. Siinä piti oikaista vähän :)


Kommentit