Viski BBQ "Slidereitä"


Jotain piti taas keksiä.. En tiedä miksi ameriikan serkut kutsuu näitä ”slidereiksi” … antaa olla. Se kuulostaa hauskalta.

Pyöräyttelin tällaisia iltapalaksi. Tarjosin myös lapsille kunnes hoksasin että kastikkeessa on jonkun verran viskiä. Söin itse kaikki. Sillä nämä kyllä sai taas miehen sanomaan mm-mm-mmmmm. Kuulin jopa peurojen ulvontaa kun nautin näistä niin suunnattomasti.

Tässä sinullekin reseptiä. Suosittelen.


Tähän tarvitaan:


Jauhelihaa, voita, suolaa, pippuria, sipulia, jalapeno siivuja, bbq kastiketta sekä viskiä (Danielsin Jaskaa tietenkin).


Pyörittele jauhelihasta pieniä jauhelihapihvejä. Päälle myllystä reilusti suolaa ja mustapippuria.

Paista pihvit pannulla (kesäaikaan tietenkin grillissä), runsaassa voissa. Käytä mietoa lämpöä (puolitehoa). 

Siirrä paistetut pihvit pois pannulta. Kaada pannussa olevat rasvat talteen johonkin kippoon. Jätä kuitenkin pari ruokalusikallista vielä pannun pohjalle seuraavaa vaihetta varten.


Lisää kuutoitu sipuli pannulle ja pehmennä ne. Lisää viskiä pannulle reilun desin verran. Sekoita hyvin ja anna kiehua 3-4 minuuttia.


Lisää viipaloituja jalapenoja (maun mukaan) ja suosikki BBQ-kastiketta parin desin verran. Sekoita ja pienennä lieden lämpöä.

Nyt alkaa jo kieli vähän lippaseen.


Laita pihvit takaisin pannulle ja kääntele niitä muutaman kerran. Kaada paistorasvat pihvien päälle. Anna setin hautua vielä muutama minuutti.

Voit jo varmaan kuvitella mille tämä tuoksuu, mm-mmm-mmmmm.



Käytä sämpylöitä, patonkia tai mitä ikinä leipää haluat. Halkaise leivät, lisää voita leivälle ja paista puolikkaita pannulla hetki.  Nosta pihvi puolikkaiden väliin ja lusikoi kastiketta reilusti mukaan. Juustosiivukin sopii mukaan.

Sit voi jo herkutella.



Kommentit