Lohta uunissa - makealla soijakastikkeella...

Tästä jäi nyt kuva ottamatta, mutta tulee otetuksi seuraavalla kerralla.
Oli sen verran hyvää! AI-HEMMETTI-SOIKOON! 

Laitetaan kuitenkin joku kuva.. Sain reilu viikko sitten työkavereilta todella hienon syntymäpäivälahjan...





Meillä kotona vaimo vaatii välillä kalaa.. No pitäishän sitä syödä enemmän. Välillä vaan tuon perus lohifileen uuniversio ei hirveästi inspiroi. Ja tuoreen kalan säännöllinen syönti näyttää nykyään jäävän pelkästään kesäloman ja kesämökin harvinaiseksi herkuksi.. Harmi!

Tänään oli sellainen päivä että jotain piti keksiä uutta. Vähän aikaa surffailtuani löysinkin todella mielenkiintoisen kastikkeen.

Lohta uunissa makealla soijakastikkeella


n. 1kg lohifilee, ruodoton

Kastike:
2 ruokalusikallista oliiviöljyä
2 ruokalusikallista voita
2 ruokalusikallista soijakastiketta
2 ruokalusikallista vaahterasiirappia
1-2 valkosipulikynttä murskattuna
1 ruokalusikallinen raastettua tuoretta inkivääriä

Kuivaa lohifile, aseta file voidellulle uunivuoalle (itse laitan uunivuoan pohjalle arkin ruoanlaitto/leivinpaperia, säästyy tiskaamiselta), nahkapuoli alaspäin. Ripottele lohen pinnalle merisuolaa ja hieman mustaapippuria myllystä. Tätä alkuperäinen resepti ei neuvonut tekemään mutta suolaton lohi on todella syvältä.

Laita file paistumaan 200 asteeseen uuniin.

Valmista kastike sillä välin. Lorauta oliiviöljy ja tiputtele voi-klöntit pieneen kattilaan. Kiehauta. Laske miedolle lämmölle ja lisää soijakastike, vaahterasiirappi, valkosipuli ja inkivääri. Keitä n. 5 minuuttia.

Kun lohi on pöhissyt uunissa n. 20-25 minuuttia, ota se pois uunista. Kaada kastikkeesta puolet lohifileen päälle ja laita takaisin uuniin 5 minuutiksi. Tällä saat kalan pintaan kivan sokeritahmaisen kuoren.

Sit kala pois uunista ja syömään. Tarjoile riisin kera. Lopun kastikkeen voit kaataa riisille kastikkeeksi. Mukaan mahtuu myös haudutettuja kasviksia - parsaa tai jotain mikä miellyttää...

Kommentit

  1. lohi + soija on minunkin mieleen, tätä reseptiä täytyy myös siis kokeilla.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti