Kokkailut jatkuu... Pulled Pork uunissa

Pitkä aika on kulunut edellisestä postauksesta. Tässä välissä on kyllä kokkailtu kaiken näköistä mutta huomaan nyt tekeväni paljon näitä samoja juttuja mitä kesänkin aikana.

Tämän viikon kokkailuna oli Pulled Pork uunissa.



Kilon possun niska, eli kassler-paisti (maustamaton). Otin paistin huoneenlämpöön pari tuntia ennen uuniinlaittoa.

Mausterub
Paprikajauhoa 1/2 kuppia
Hienoa merisuolaa ruokalusikallinen
Mustaapippuria myllystä ruokalusikallinen
Ruskeaa sokeria 1/4 kuppia
Sipulijauhetta pari ruokalusikallista
Punaista chilirouhetta ruokalusikallinen
Jalapeno rouhetta ruokalusikallinen

Hickory savua (pullotettua Liquid smokea)

Hieroin ensin pari teelusikallista hickory-savua paistin pintaan ja annoin imeytyä.
Sen jälkeen mausterubin ainekset keskenään sekaisin ja paistin pintaan.. Reilusti.

Tein kaiken tuon SAGA ruoanlaittopaperin päällä. Lopuksi kääntelin paperin paistin ympärille ja solmin narulla setin kasaan. Paperi uunivuokaan.

Sain uutta Saga kokkauspaperia työn kautta ja Juuson inspiroimana ja esimerkkinä paperin toimivuutta pitikin testata.

Possu lasivuoassa uuniin (painoin paistomittarin paperin reunan välistä paistiin. Uunin lämpötila 110 astetta. Ja kello oli tuohon aikaan kuusi illalla.

Tämän jälkeen alkoi kastikkeen paistaminen.

Tällä kertaa kastikkeena kokeiltiin (jälleen Juuson löytämän linkin reseptin mukaan):

Chipotle-omena BBQ kastiketta

Ainekset:
purkillinen paseerattua tomaattia (300 ml)
kuusi desilitraa luomu omenamehua (esim. Valio)
kolme desilitraa sokeroimatonta omenasosetta (esim. Bonne sosetta)
kaksi chipotle chiliä pieneksi silputtuna (purkki kamaa, löytyy verkkokaupasta)
kolme siivua pekonia pieneksi kuutioituna
kaksi pientä salottisipulia pieneksi pilkottuna
puoli desiä ruskeaa sokeria
ruokalusikallinen omenasiiderietikkaa
pippuria, suolaa ja paprikajauhetta teelusikallinen

Paista pekoni rapeaksi ja sipuli pehmeäksi isossa paistinpannussa.
Lisää paseerattu tomaatti ja omenasose. Kiehauta.
Lisää puolet omenamehusta, chilit ja keitä tunti!!
Lisää loput omenamehusta, sokeri, etikka ja mausteet ja keitä ainakin kaksi-kolme tuntia. Mitä pidempään keität, sen parempi maku. Pitkän keittoajan tuloksena reilu puolet nesteestä pitäisi hauhtua pois.

Paistaminen jatkuu...

Uunissa paisti pöhisi, paperin sisällä reilut kuusi tuntia. Kunnes paistomittari näytti 88 astetta.

Paisti ulos uunista ja käärin lihan vielä puoleksi tunniksi folioon. Liha siis vieläkin paperin sisässä.

Avasin nyytin ja liha näytti erittäin hyvältä. Kippasin lihan ja paistoliemen uunivuokaan.
Riivin haarukalla lihan suikaleiksi ja sekoitin siis paistoliemen (joka oli nätisti siellä paperipaketin sisällä) lihan sekaan.

Lopuksi vielä sekoitin Chipotle-omena BBQ kastiketta lihan sekaan reilun desin verran.

Ja perinteisesti tätä herkkua  syödään sitten joko hampurilaissämpylän välissä. Tai ihan leivän päällä.

Toimii!!




Kommentit