Saaristolaisleipää

Nyt mennään kyllä pahasti grillaamisesta sivuun. Mutta tätä herkkua ei voi ohittaa.
Olen jo pidemmän aikaa etsiskellyt "oikeaa" reseptiä saaristolaisleivän tekoon. Sain raumalaislähtöiseltä työkaverilta Niinalta, mahtavan reseptin, jota on kesän aikana tehtykin useaan otteeseen.


Saaristolaisleipä (1 leipä)

0,5 litraa piimää
pussi kuivahiivaa
1,5 dl siirappia
1,5 dl vehnäleseitä
1,5 dl ruisjauhoja
1,5 dl kaljamaltaita
4 dl vehnäjauhoja
puoli teelusikallista hienoa merisuolaa


Sekoita kuivahiiva ja jauhot sekaisin. Lämmitä piimää reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita ainekset. Anna kohota liinan alla 2 tuntia ja paista 175 asteessa reilu puolitoistatuntia. Voitele piimäppä 30 minuutin välein.

Ai hemmetti että on hyvää!

Kuvassa oleva levite on myös Niinan aarteita. Levitteeseen:
1 purkki Cantadou piparjuuri tuorejuustoa
1/2 purkkia Creme Fraichea
1 Granny Smith (vihreä) omena raastettuna
Päälle siivu kylmäsavulohta ja tuoretta tilliä.

Toinen erittäin toimiva levite on myös:
1 purkki Creme Fraichea
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna + loraus sitruunamehua
tuoretta tilliä
150-200g graavilohta pieninä kuutioina
sipuli silputtuna
suolaa ja pippuria maun mukaan

Kommentit