Mudcake äidille

Meidän perheen poikien vakiokakku äidille on ollut jo parin vuoden ajan mudcake. Tänään taas leivotaan. Meidän versioon kuuluu Strömsö ohjelmasta pongattu Dajm-murske.


Mudcake

4 kpl munia
2 dl sokeria
200g voita
200g taloussuklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Iso Dajm-patukka

Sekoita huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi joko mikrossa tai vesihauteessa. Jos sulatat vesihauteessa, varmistu että kiehuvasta vedestä ei roisku vettä sekaan. Sekoita vähän jäähtynyt suklaa munasokerivaahtoon.  Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe ja siivilöi taikinan sekaan.
Sekoita varovasti.

Voitele ja korppujauhota 24-26cm irtopohjavuoan reunat. Leikkaa leivinpaperista pohjan muotoinen pala ja pane vuokaan. Kaada taikina vuokaan. Murskaa Dajm avaamattoman patukkapakkauksen sisällä pieneksi murusiksi. Kaada palaset vuokaan, taikinan päälle. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 20-25 minuuttia.

Anna jäähtyä. Tarjoa äidille aamulla kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera. Mukaan voi siivuttaa mansikoita, joita ei tähän aikaan vuodesta saa kuin ulkolaisena versiona. Mansikoiden päälle voi ripotella hiukan tomusokeria.

Kommentit