Kunnon hampurilainen

Kunnon hampurilaisista tykkää varmaan kaikki. Mehevä pihvi ja peruslisukkeet saa kyllä homman toimimaan. Tässä resepti kunnon hampurilaisen valmistamiseen, ei pelkästään hyvän mutta myös riittävän kokoisen että mieheltäkin lähtee nälkä. Pihvin resepti on alunperin lähtöisin jostain jenkki-blogista. 




Pihvit

Naudan jauhelihaa 800 g
Pussi ranskalaista sipulikeittoa
Lihaliemikuutio murskattuna pieniksi murusiksi
kaksi valkosipulinkynttä murskattuna (tai kaksi tl valkoliekkiä)
yksi teelusikallinen sitruunapippuria
1/2 teelusikallista suolaa
1/8 teelusikallista cayenne pippuria
2 ruokalusikallista olutta

Sekoita ainekset keskenään ja muovaa lihasta 6-8 pihviä.

Muut tarpeet

Hampurilaissämpylöitä 6-8 kpl
Cheddar juustosiivuja 1-2 kpl per pihvi

Maustekurkkuja siivuina
Salaattia (oman maun mukaan, lehtisalaatti toimii)
Reilusti punasipulilohkoja (voissa paistettuna, kuulotettu, ei ruskistettu)
Ketsuppia ja majoneesia (majoneesina käytän Lidlistä ostamaani Dijon-sinappi majoneesi)
Pekonia (paista rapeaksi, itse paistan grillin parilalla)

Valmistus

Kostuta hampurilaissämpylät sisältä maidolla (kevyesti, itse lorautin ruokalusikallisen maitoa väliin)
Grillaa pihvit - kun pihvit alkavat kypsyä, lisää pihvien päälle kaksi siivua cheddar juustoa. Anna juuston sulaa pihvin päälle.
Lämmitä sämpylät uunissa tai grillissä. Itse käytän grillin parilaa.

Kasaa hampurilaiset. Vaikka tässä järjestyksessä, pohjalta ylöspäin - ketsuppia, sipulia, pihvi jonka päällä sulanut juusto, salaattia, maustekurkuja, majoneesia. Kansi päälle. Jeps!

Tarjoa ihan minkä lisukkeen kanssa. Ranskalaiset perunat, uunilohkoperunat, coleslaw-salaatti.


Kommentit