Ja sitten lähtee kanaa grilliin. Kana saa
kaverikseen Karhu-olutta.
Ainekset
Kokonainen kana
0,33l olut tölkki, tässä vaiheessa vielä
täysi
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 teelusikallista rosmariinia
1 teelusikallista timjamia
2 teelusikallista oliiviöljyä
½ teelusikallista chilirouhetta
1 sitruunan mehu
Mausteseos (Rub)
1 teelusikallinen paprikamaustetta
1 teelusikallinen suolaa
1 teelusikallinen rosmariinia
1 teelusikallinen timjamia
½ teelusikallista mustaapippuria myllystä
½ teelusikallista raastettua sitruunan
kuorta
Sekoita mausteseoksen aineksen keskenään.
Putsaa ja kuivaa kana. Ripottele mausteseos
kanan päälle. Myös sisäpuolelle.
Avaa oluttölkki. Juo puolet pois. Laita
tölkkiin valkosipuli, rosmariini, timjami, oliiviöljy, chilirouhe ja sitruunan
mehu.
Lämmitä grilli. Työnnä oluttölkki kanan
sisään, mielellään ihan kokonaan. Aseta kana grilliin, epäsuoralle lämmölle
pystyyn niin että tölkki pitää kanaa tasapainossa.
Grillaa kanaa kaksi - kaksi ja puolituntia.
Mittaa kanan sisälmpötila reidestä. Sen pitäisi olla about 80 astetta. Kun kana
on kypsää, ota kana pois grillistä ja anna seistä 10 minuuttia ennen kuin
poistat tölkin kanan sisältä. Irroita
lihat ja syö.
TUOMIO: Meidän makuun kana on kyllä todella
mehevää mutta ei sen mausteisempaa kuin marketin tiskistä ostettu grillikana.
Kanan lisäksi kannattaa tehdä jotain mausteista kastiketta.
Täst oli just juttua että tuosta tölkistä irtoaa väriaineita tuohon kanaan. Olisikohan pikantin maun salaisuus? Joka tapauksessa väriaineet kehon sisäisesti nautittuna tarkoittavat aina tällaisissa teollisuusväreissä syöpäriskin kasvua.
VastaaPoista