Karhu kanan persiiseen (Beer in butt chicken)


Ja sitten lähtee kanaa grilliin. Kana saa kaverikseen Karhu-olutta.


Ainekset

Kokonainen kana
0,33l olut tölkki, tässä vaiheessa vielä täysi
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 teelusikallista rosmariinia
1 teelusikallista timjamia
2 teelusikallista oliiviöljyä
½ teelusikallista chilirouhetta
1 sitruunan mehu

Mausteseos (Rub)
1 teelusikallinen paprikamaustetta
1 teelusikallinen suolaa
1 teelusikallinen rosmariinia
1 teelusikallinen timjamia
½ teelusikallista mustaapippuria myllystä
½ teelusikallista raastettua sitruunan kuorta 

Sekoita mausteseoksen aineksen keskenään.

Putsaa ja kuivaa kana. Ripottele mausteseos kanan päälle. Myös sisäpuolelle.

Avaa oluttölkki. Juo puolet pois. Laita tölkkiin valkosipuli, rosmariini, timjami, oliiviöljy, chilirouhe ja sitruunan mehu.

Lämmitä grilli. Työnnä oluttölkki kanan sisään, mielellään ihan kokonaan. Aseta kana grilliin, epäsuoralle lämmölle pystyyn niin että tölkki pitää kanaa tasapainossa.

Grillaa kanaa kaksi - kaksi ja puolituntia. Mittaa kanan sisälmpötila reidestä. Sen pitäisi olla about 80 astetta. Kun kana on kypsää, ota kana pois grillistä ja anna seistä 10 minuuttia ennen kuin poistat tölkin kanan sisältä.  Irroita lihat ja syö.

TUOMIO: Meidän makuun kana on kyllä todella mehevää mutta ei sen mausteisempaa kuin marketin tiskistä ostettu grillikana. Kanan lisäksi kannattaa tehdä jotain mausteista kastiketta.  

Kommentit

  1. Täst oli just juttua että tuosta tölkistä irtoaa väriaineita tuohon kanaan. Olisikohan pikantin maun salaisuus? Joka tapauksessa väriaineet kehon sisäisesti nautittuna tarkoittavat aina tällaisissa teollisuusväreissä syöpäriskin kasvua.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti