Helluntain grillailut - Porsaanfilevartaat


Kirsikkapuu ja pensaat kukkii. Upea 25 asteen lämpötila ja vasta toukokuun loppua mennään.
Golfkausi on myös aloitettu viikko sitten Espoon Golfseuran kentällä. 6 kk taukoa. Talvella ei tullut harjoiteltua kertaakaan, joten 100 lyöntiä oli ihan kelvollinen saavutus :) 

Porsaanfilevartaat

600 g porsaan sisäfilettä

Marinadi
2 ruokalusikallista riisietikkaa
2 ruokalusikallista appelsiinimehua
2 ruokalusikallista dijon sinappia
2 ruokalusikallista hunajaa

Poista kalvot fileestä. Leikkaa file parin sentin paloiksi. Sekoita marinadiainekset. Laita lihanpalat ilmatiiviiseen rasiaa ja kaada marinadi päälle. Anna maustua jääkaapissa tunnin verran. Lämmitä grilli.
Työnnä lihapalat grillivartaisiin ja grillaa jokaiselta sivulta noin 2 minuutin ajan. Porsaan sisäfile on rasvatonta lihaa joten älä grillaa liian pitkään. Liha kuivuu.

Tarjoile haluamasi salaatin/perunoiden kera. Tein kaveriksi yksinkertaisen coleslawn.

Simppeli coleslaw

Kaalia pieneksi suikaleiksi leikattuna n. litran verran.
Puolikas sipuli pienenä silppuna
2 ruokalusikaalista majoneesia
2 ruokalusikallista valkoviinietikkaa
2 teelusikallista sokeria
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 teelusikallinen mustaapippuria myllystä
1/2 teelusikallinen suolaa

Sekoita ainekset keskenään. Anna seistä jääkaapissa vähintään tunti.


Kommentit