Pitkä tauko edellisestä päivityksestä. Grillattu on kuitenkin koko kesä mutta uutta ei oikein ole tullut uunista ulos. Nyt tuli uudella reseptillä ribsiä. Ameriikan etelävaltioiden pojat oli tehneet näitä ja piti kokeilla.
Tällä kertaa päätin että grillaan ribsit alusta loppuun
hiilellä. Ei esikypsennystä uunissa tai vesihauteessa.
Aloitetaanpas sitten.
Ensin ribseistä kalvo luupuolelta pois. Nyhrää tavallisella
veitsellä kulmasta kalvoa hieman irti ja vedä talouspaperin avulla se kokonaan
pois.
Minulla kun ei ole tuo 47cm Weber niin jouduin leikkaamaan
ribsit puoliksi.
1 kuppi appelsiinimehua (itse käytän 3 desin Iittalan
Teema-mukia)
¼ kuppia sitruunamehua
1 lime
½ kuppia vettä
reilu ruokalusikallinen hienonnettua merisuolaa
kaksi ruokalusikallista punaista chili-flakesia
Laita lihat isoon minigrip pussiin. Kaada sekaan mehut ja
mausteet. Halkaise limet ja purista ensin mehut pussiin. Heitä limen puolikkaat
myös pussiin. Pussi kiinni ja marinoitumaan jääkaappiin. Ainakin kolmeksi
tunniksi. Kääntele pussia 1,5 tunnin päästä.
Kun lihat on marinoituneet niin tee mausteseos. Tämä määrä
riittänee kahteen ”slabsiin”.
Kaksi ruokalusikallista hienonnettua merisuolaa (suolan
määrä voit kyllä vähentää jos et pidä kovin suolaisesta ruoasta)
Kaksi ruokalusikallista valkosipulijauhetta
Yksi ruokalusikallinen sipulijauhetta
Kaksi ruokalusikallista paprikaa
Yksi ruokalusikallinen kuivattua timjamia
Yksi ruokalusikallinen kuivattua oreganoa
Yksi ruokalusikallinen cayenne pippuria
Yksi ruokalusikallinen rouhittua mustaapippuria
Ota lihat pois pussista ja kuivaa lihoista marinadi pois
talouspaperilla. Hiero mausteseos ribsien pintaan. Molemmin puolin. Sisältä
ribsit on mehevästi marinoituneet ja nyt on pinnassa sellaiset tujukat mausteet
että ohhoi.
Lihat grillataan epäsuoralla lämmöllä. Hiilet toiseen
reunaan ja lihat toiseen reunaan. Lihoja ei siis laiteta suoraan hiilien
päälle. Pienessä Weberissä tuon mahtunee tekemään just ja just. Aikaa
grillaamiseen saat varata 2,5-3 tuntia!
Jos haluat niin voit toki esikypsentää palat vesihauteessa
(keittoaika n. 50 min) ja sen jälkeen grillata lihoja reilun puolituntia.
Lihoihin halutaan myös savun makua. Voit laittaa
leppä-palasia tai hickory lastua hiilien päälle. Lihat grilliin ja kansi
päälle. Lämpötila pitäisi pysyä 135 asteessa (275 fahrenheit).
Tunnin päästä voit kääntää ribsit toisin päin. Samalla
kostuta ribsit appelsiinimehu-vesi liemellä. Joko suihkuttamalla tai sudilla.
Lisää myös savulastuja tai puupalaisia.
Glaze-kastike
1 kuppi bourbon-viskiä
½ kuppia ruskeaa sokeria
teelusikallinen suolaa
teelusikallinen red chili flakesia
teelusikallinen tabasco-kastiketta
kaksi ruokalusikallista voita
Laita ainekset kattilaan ja keitä kastiketta pari minuuttia.

Ota lihat pois grillistä ja anna palojen vetäytyä
parikymmentä minuuttia.
Tarjoa coleslawn ja lempi perunoiden kanssa. SYÄMÄÄN!
Mmm.. aika hyvää on.
Kommentit
Lähetä kommentti