Jos mies pitää lihasta niin sitten pitää hodaritkin viritellä hiukan lihaisammaksi. Sehän onnistuu helposti.
Olen tehnyt muutaman kerran
hampurilaissämplylät itse ja nyt tein samalla reseptillä hodarisämpylät. Itse
tehty sämpylä vaatii toooosi pitkän kohottamisen että niistä tulee riittävän
kuohkeita. Tässä ohjeet.
Sämpylät
hodarille 12 kpl (tai hampurilaiselle 8 kpl)
Teen taikinan kohoamaan heti aamusta.
Taikinaa pitää kohottaa vähintään se neljä tuntia niin varmistetaan sämpylöiden
kuohkeus.
2 dl lämmintä vettä
½ dl täysmaitoa
1 rkl hunajaa
2 tl kuivahiivaa
8 dl vehnäjauhoja
2 tl hienoa merisuolaa
40 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
2 kananmunaa
Lisäksi:
voiteluun valkuaista ja tilkka vettä
(seesaminsiemeniä jos teet hampurilaisia)
Nakkeja (itse käytän Lidlin pitkiä,
lihaisia Frankfurter nakkeja. Yhdessä paketissa 8 nakkia)
Jauhelihaa 800 g
Pekonia kaksi pakettia
Mustaapippuria
Suolaa
Punaista chilirouhetta
Otan kuumaa vettä vesihanasta ja lisää
siihen maito ja hunaja. Liuota hunaja nesteeseen. Yhdistä jauhot, hiiva ja suola.
Nypi jauhojen joukkoon huoneenlämpöinen voi. Vatkaa munat rikki. Lisää neste ja
munat jauhojen joukkoon. Vaivaa taikinaa hyvin. Kunnes se irtoaa kulhon
reunoista. Taikina voi olla löysähköä.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa
vähintään kaksi tuntia. Itse lasken keittiön altaaseen kuumaa vettä ja annan
astian olla siinä tunnin verran.
Jaa taikina 12 osaan. Pyörittele käsien
välissä patukat ja painele ne pellille litteäksi. Anna sämpylöiden kohota vielä
pari tuntia.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vatkaa
munanvalkuainen ja tilkka vettä ja voitele sämpylät. Jos teet hampurilaisia
niin laita sämpylän päälle seesaminsiemeniä.
Kuumenna grilli.
Valmistele nakit. Mausta jauheliha
pippurilla, suolalla ja chilirouheella (oman maun mukaan). Jaa jauheliha
kahdeksaan osaan (n. 100g/hodari). Painele jauheliha nakin ympärille tasaiseksi
kerrokseksi. Pyöritä kaksi siivua pekonia jauhelihan päälle.
Grillaan epäsuoralla lämmöllä 20 minuuttia.
Käännä ja grillaa toista puolta myös 20 minuuttia.
Kasaa hodarit ja mausta oman maun mukaan. Sinappia, ketsuppia, paahdettua sipulia, kurkkusalaattia, majoneesia jne..
Kommentit
Lähetä kommentti