Meatlover Hot dogs - itse tehdyllä sämpylällä

Jos mies pitää lihasta niin sitten pitää hodaritkin viritellä hiukan lihaisammaksi. Sehän onnistuu helposti.





Olen tehnyt muutaman kerran hampurilaissämplylät itse ja nyt tein samalla reseptillä hodarisämpylät. Itse tehty sämpylä vaatii toooosi pitkän kohottamisen että niistä tulee riittävän kuohkeita. Tässä ohjeet.


Sämpylät hodarille 12 kpl (tai hampurilaiselle 8 kpl)

Teen taikinan kohoamaan heti aamusta. Taikinaa pitää kohottaa vähintään se neljä tuntia niin varmistetaan sämpylöiden kuohkeus.

2 dl lämmintä vettä
½ dl täysmaitoa
1 rkl hunajaa
2 tl kuivahiivaa
8 dl vehnäjauhoja
2 tl hienoa merisuolaa
40 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
2 kananmunaa

Lisäksi:
voiteluun valkuaista ja tilkka vettä
(seesaminsiemeniä jos teet hampurilaisia)

Nakkeja (itse käytän Lidlin pitkiä, lihaisia Frankfurter nakkeja. Yhdessä paketissa 8 nakkia)
Jauhelihaa 800 g
Pekonia kaksi pakettia
Mustaapippuria
Suolaa
Punaista chilirouhetta


Otan kuumaa vettä vesihanasta ja lisää siihen maito ja hunaja. Liuota hunaja nesteeseen. Yhdistä jauhot, hiiva ja suola. Nypi jauhojen joukkoon huoneenlämpöinen voi. Vatkaa munat rikki. Lisää neste ja munat jauhojen joukkoon. Vaivaa taikinaa hyvin. Kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Taikina voi olla löysähköä.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa vähintään kaksi tuntia. Itse lasken keittiön altaaseen kuumaa vettä ja annan astian olla siinä tunnin verran.
Jaa taikina 12 osaan. Pyörittele käsien välissä patukat ja painele ne pellille litteäksi. Anna sämpylöiden kohota vielä pari tuntia.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vatkaa munanvalkuainen ja tilkka vettä ja voitele sämpylät. Jos teet hampurilaisia niin laita sämpylän päälle seesaminsiemeniä.

Jäähdytä sämpylät ja halkaise ne.

Kuumenna grilli.

Valmistele nakit. Mausta jauheliha pippurilla, suolalla ja chilirouheella (oman maun mukaan). Jaa jauheliha kahdeksaan osaan (n. 100g/hodari). Painele jauheliha nakin ympärille tasaiseksi kerrokseksi. Pyöritä kaksi siivua pekonia jauhelihan päälle.

Grillaan epäsuoralla lämmöllä 20 minuuttia. Käännä ja grillaa toista puolta myös 20 minuuttia. 

Kasaa hodarit ja mausta oman maun mukaan. Sinappia, ketsuppia, paahdettua sipulia, kurkkusalaattia, majoneesia jne..


Kommentit