Oikein mehukkaat Chicken Wingsit

Grillikausi jatkuu. Nyt vuorossa kanansiivet eli chicken wingsit. Tämä resepti tuli Jenkkilästä ja lupasi että nyt on tarjolla "Very Best Wings" ja se lupaus piti testata.

Ostin Stokkan Herkusta perjantaina puolitoistakiloa maustamattomia wingsejä. Kilohinta 5e/kilo ja wingsejä pussista löytyi noin 30 kpl.


Very Best Chicken Wings resepti















Marinadi


2 dl siiderietikkaa (tätä löysin pullollisen myös Stokkalta)
2 ruokalusikallista kasvisöljyä
2 ruokalusikallista worchestershire kastiketta
2 ruokalusikallista chilijauhetta
1 ruokalusikallinen punaista chilirouhetta (red pepper flakes)
1 teelusikallinen suolaa
1 teelusikallinen mustaapippuria
1 teelusikallinen Tabascoa (itse laitoin Habanero versiota, jota muuten olisi voinut laittaa enemmänkin. Saa tulisuutta lisää!)


Sekoita ainekset hyvin. Laita wingsit isoon pakastepussiin ja kaada marinadi pussiin. Sulje pussi ja kääntele pussia. Pussi jääkaappiin. Anna marinadin vaikuttaa 2-6 tuntia. Itse annoin lihojen olla marinadissa yön yli.

Lämmitä grilli. Poista wingsit pussista ja säilytä marinadi. Grillaa wingsit kypsäksi pienellä lämmöllä (noin 20 minuuttia). Sivele puolessä välissä marinadia hiukan pinnalle. Tarjoile Aurajuustodipin ja kasvisten kera.


Aurajuustodippi 


Aurajuustomurskaa kupillinen (3 dl)
1 purkillinen kermaviiliä
1 dl majoneesia
2 valkosipulin kynttä murskattuna (2 tl valkoliekkiä)
2 teelusikallista Worchestershire kastiketta
Suolaa ja pippuria maun mukaan
tilkka maitoa

Sekoita kaikki aineksen sekoittimella. Lisää pari ruokalusikallista maitoa että seoksesta ei tule liian paksua.
Anna seoksen maustua jääkaapissa vähintään tunti.


Kommentit