Blankon lammaspasta

Reilu kymmenen vuotta sitten tuli syötyä Turun Blankossa parasta pastaa ever. Blankon lammaspastaaVeli Sami kävi perjantaina kylässä ja taas herkuteltiin tällä pastalla. Lupasin laittaa Samille reseptin. Laitan sen tänne.

Blankon lammaspasta 





500 g karitsan sisäfilettä. Joko marinoituna (yrtti-valkosipuli) tai naturel. Itse ostin viimeksi naturelia ja marinoin omalla yrtti-valkosipulimarinadilla yön yli - (desi oliiviöljyä, pari ruokalusikallista sitruunamehua, 3 valkosipulin kynttä murskattuna, persiljaa, basilikaa, timjamia, rosmariinia - ilmatiiviiseen rasiaan ja jääkaappiin)
1 dl pinjansiemeniä
purkki punaista pestoa
rucolaa
tagliatelle nauhapastaa
suolaa ja mustapippuria
parmesan juustolastuja

Paahda pinjansiemet kuivalla paistinpannulla ruskeaksi. Siirrä paahdetut siemenet kuppiin odottamaan.
Leikkaa sisäfileet sormenpään kokoisiksi kuutioiksi ja ruskista lihapalat korkeareunaisessa paistinpannussa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Keitä pasta suolavedessä al dente kypsäksi. Valuta pasta. Sekoita pastan joukkoon punainen pesto. Kaada pastat ja paahdetut pinjansiemenet paistinpannuun lihan sekaan. Annos lautaselle ja päälle reilusti rucolaa (muista pestä rucolat) sekä parmesan juustolastuja.


Kommentit

  1. EIKÄ. Pakko tehdä tätä joku päivä, ikävä Blankon lammaspastaa. Se on aivan järjettömän hyvää.

    Hyvä blogi!

    VastaaPoista
  2. Juu.. Tämä on niin hyvää! Ja aina maistuu!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti