Naudan ribsit - BBQ Beef Ribs



Piti koittaa välillä muutakin kuin baby back pork ribsejä. Naudan ribsejä, joita löytyy näin grillikaudella ainakin Stokkan Herkusta. Kuten kuvasta näkyy, naudan ribsit on paljon lihaisampia kuin baby back ribsit.

1,5-2 kg naudan ribsiä

Mausteseos (rub)
1 dl ruskeaa sokeria
½ ruokalusikallista suolaa
½ ruokalusikallista paprikajauhetta
½ ruokalusikallista jauhettua valkopippuria
1 teelusikallinen aromisuolaa (tämän aromisuolan sekoitin itse ; ½ dl suolaa, 1 ruokalusikallinen sokeria, 1 tl paprikaa, ½ tl kurkuma, ½ tl sipulijauhetta, ½ tl valkosipulijauhetta, ½ tl Maizena)

Kastike (basting)
2 dl paseerattua tomaattia
2 dl BBQ kastiketta (omaa suosikkiasi)
1 dl Coca Colaa
2 ruokalusikallista hunajaa
1 ruokalusikallinen omenasiiderietikkaa
½ tl jauhettua valkopippuria
¼ tl Tabasco-kastiketta
1 valkosipulin kynsi murskattuna

Valmistele liha, irrota kalvo luupuolelta (tämä on tärkeää, sillä kalvo naudan ribeseissä on todella sitkeää kumia ja estää myös mausteiden imeytymisen). Poista myös roikkuvat lihapalat ja ylimääräinen rasva.

Sekoita kastikeainekset kattilassa ja keitä 5 minuuttia. Jos kastikkeesta tulee liian paksua, laimenna parilla kolmella teelusikalla vettä. Siirrä kastike sivuun.

Hiero mausteseos palojen pintaan ja lämmitä grilli. Liha grillataan epäsuoralla lämmöllä, eli hiilet toiseen reunaan ja liha toiseen reunaan grilliä. Lihan alapuolelle foliosta taiteltu rasva-astia. Grillin lämpötila pitäisi olla siinä 130 asteen paikkeilla. Kun liha on ollut grillissä pari tuntia, aloita kastikkeen siveleminen lihan pintaan. Levitä kastiketta reilusti lihan pintaan puolentunnin välein. Grillaa lihaa 3-3,5 tuntia.

TUOMIO! Olipas stydiä.. Aika voimakkaan, tumman makuista. Meille tippuu paremmin jatkossa possun ribs.  


Toim.huom! Tein seuraavana päivänä grillissä kanan rintafileitä. Valelin rintafileet em. kastikkeella grillauksen aikana pariin otteeseen. Nam. Niistä tuli t-o-d-e-l-l-a hyviä!!


Kommentit