Piti koittaa välillä muutakin kuin baby back pork ribsejä. Naudan ribsejä, joita löytyy näin grillikaudella ainakin Stokkan Herkusta. Kuten kuvasta näkyy, naudan ribsit on paljon lihaisampia kuin baby back ribsit.
1,5-2 kg naudan ribsiä
Mausteseos (rub)
1 dl ruskeaa sokeria
½ ruokalusikallista
suolaa
½ ruokalusikallista
paprikajauhetta
½ ruokalusikallista
jauhettua valkopippuria
1 teelusikallinen
aromisuolaa (tämän aromisuolan sekoitin itse ; ½ dl suolaa, 1 ruokalusikallinen
sokeria, 1 tl paprikaa, ½ tl kurkuma, ½ tl sipulijauhetta, ½ tl
valkosipulijauhetta, ½ tl Maizena)
2 dl paseerattua
tomaattia
2 dl BBQ kastiketta (omaa
suosikkiasi)
1 dl Coca Colaa
2 ruokalusikallista
hunajaa
1 ruokalusikallinen
omenasiiderietikkaa
½ tl jauhettua
valkopippuria
¼ tl Tabasco-kastiketta
1 valkosipulin kynsi
murskattuna
Valmistele liha, irrota
kalvo luupuolelta (tämä on tärkeää, sillä kalvo naudan ribeseissä on todella
sitkeää kumia ja estää myös mausteiden imeytymisen). Poista myös roikkuvat
lihapalat ja ylimääräinen rasva.
Sekoita kastikeainekset
kattilassa ja keitä 5 minuuttia. Jos kastikkeesta tulee liian paksua, laimenna
parilla kolmella teelusikalla vettä. Siirrä kastike sivuun.
Hiero mausteseos palojen
pintaan ja lämmitä grilli. Liha grillataan epäsuoralla lämmöllä, eli hiilet
toiseen reunaan ja liha toiseen reunaan grilliä. Lihan alapuolelle foliosta
taiteltu rasva-astia. Grillin lämpötila pitäisi olla siinä 130 asteen
paikkeilla. Kun liha on ollut grillissä pari tuntia, aloita kastikkeen
siveleminen lihan pintaan. Levitä kastiketta reilusti lihan pintaan puolentunnin
välein. Grillaa lihaa 3-3,5 tuntia.
TUOMIO! Olipas stydiä.. Aika voimakkaan, tumman makuista. Meille tippuu paremmin jatkossa
possun ribs.
Toim.huom! Tein seuraavana päivänä grillissä kanan
rintafileitä. Valelin rintafileet em. kastikkeella grillauksen aikana pariin
otteeseen. Nam. Niistä tuli t-o-d-e-l-l-a hyviä!!
Kommentit
Lähetä kommentti